Nyhetsbrev
2 min read

Vem blir du när fågelsången tystnat

Det är svårt att vara människa och vem blir jag om när fåglarna slutat sjunga. För varje dag som går blir det mer obekvämt att göra rätt val. Det är lättare att blunda och begrava sig i privatlivet när världen börjar blir oigenkännlig. Att förneka orättvisor, klimatförändringar och massutrotning kanske är bekvämt men ohållbart. Egoismen degraderar människor till kvoter, naturen till resurser och gör jaget större än vi.

Genom bilder och texter försöker jag att hantera världen som jag ser runt mig. En värld där det växer konflikter och förakt i glappet mellan rika och fattiga, välutbildade och lågutbildade, stad och land, hög och låg. Folk mot folk – människor mot naturen – ohållbara beteenden. Du och jag lever i överflöd, prislappen är: svält, sjukdomar, misär, kalhyggen, artutrotning, klimatkris, hat, växande klassklyftor, övermedicinering, växtgifter, övergödning, stress, ångest och effektivisering.

Projektet del för del

Här hittar du inlägg från projektet

Vill du visa projektet som utställningen

Har du ett café, galleri eller annan lokal där du tror att bilderna och texterna kan passa att ställa ut så tveka inte att höra av dig till mig: bjorndahlfors(a)gmail.com.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev
Bakom kameran, nyheter och erbjudanden. Max ett brev per månad.